Graficonnect-5-tips-website2

5 tips voor een kritische blik op je website

Jouw bedrijf heeft vast en zeker een prachtige website. Toch is het slim om er regelmatig kritisch naar te kijken en tijdig aanpassingen te doen. Hoe je dat zelf gemakkelijk kunt? In dit artikel vind je 5 gemakkelijke tips waarmee je direct kunt starten, ook als je geen online goeroe bent.

 

 

Herstel fouten

Heel vervelend en niet professioneel; een site die slecht werkt of niet actueel is. Fouten sluipen er echter sneller in dan je denkt. Voer hiervoor regelmatig controles uit. Check niet alleen de bereikbaarheid van je site met de Google Webmaster Tools, maar spoor ook dode links op en test regelmatig de werking van je formulieren. Test je website ten slotte altijd in alle mogelijke browsers en op alle devices.

 

 

Verdiep je in trends

Verdiep je in trends in webdesign en pas inzichten toe. Zeg vaarwel tegen een saaie opmaak, ouderwetse lettertypes en stockfoto’s. Voeg video’s toe voor een persoonlijke touch en zet animaties in om onderwerpen eenvoudig uit te leggen. Houd bovendien ontwikkelingen bij zoals kunstmatige intelligentie en bekijk websites van anderen. Kortom: doe je voordeel met je bevindingen.

 

 

Verbeter je ontwerp

Jullie website is natuurlijk hartstikke effectief. Maar denken je bezoekers daar ook zo over? Voer regelmatig onderzoek uit. Dat kun je ook vrij eenvoudig zelf. Vraag bijvoorbeeld 25 mensen om taken uit te voeren op je site of zich aan te melden voor je nieuwsbrief. Evalueer vervolgens hun vragen en opmerkingen en voer hun feedback door.

 

 

Optimaliseer je bestelproces

Besteed extra aandacht aan je bestelproces. Kan dat nog duidelijker en gemakkelijker? Weten mensen bij welke stap ze zijn en hoeveel stappen er nog volgen? Juist bij deze belangrijkste fase van online shoppen blijken veel mensen af te haken en dat kun je deels voorkomen. Lees artikelen over ontwikkelingen op dit vlak en kijk hoe de ‘grote jongens’ het doen.

 

 

Vernieuw je verouderde website

We zien ze gelukkig niet vaak meer; websites die niet geschikt zijn voor gebruik op mobiele telefoons. Dat kan anno 2019 ook echt niet meer; mobiel heeft de desktop ten slotte allang verslagen qua verkeer. Daarnaast is data uitwisselen, bijvoorbeeld via formulieren, op verouderde sites extra risicovol. Heb je twijfels op dit vlak? We doen een gratis check voor jou.

 

 

Meer weten?

Je kunt dus veel zelf doen met behulp van deze gemakkelijke tips voor je website, maar heb je daar geen tijd voor? Neem dan contact op met Brigit Hulsman via telefoonnummer +31 88 11 61 710. We vertellen je graag wat wij voor jouw website kunnen betekenen.

 

ONZE NIEUWSBRIEF BIEDT VERRASSENDE OPLOSSINGEN EN KNOWHOW WAAR JE DIRECT WAT MEE KUNT!