Graficonnect-efficiënter-werken2

Begin vandaag nog met efficiënter werken

Klanten vragen ons regelmatig of wij de situatie die zij proberen te tackelen, vaker tegenkomen. Absoluut. We merken al jaren hoe MarCom-professionals struggelen met dezelfde vraagstukken. Meestal is de oplossing van die problemen lang niet zo ingewikkeld.

 

Wij signaleren dat MarCom-professionals vaak ‘overloaded’ zijn. Ze zijn over het algemeen veel tijd kwijt met regelen en organiseren. En met het zoeken naar en het aansturen van de juiste specialisten voor alle deelprocessen. Zoals: hoe zorg je ervoor dat alle communicatiemiddelen op de juiste manier gemaakt, verspreid en benut worden?

 

Wij geloven dat marketing- en communicatieprocessen een stuk efficiënter kunnen. MarCom-professionals zijn de architecten van de communicatie, die ruimte moeten krijgen om campagnes te bouwen én te onderhouden. Als MarCom-professional wil je bezig zijn met het overbrengen van de juiste boodschap, niet met de randzaken.

 

Begin vandaag nog met efficiënter werken

 

Wil jij vandaag al beginnen met efficiënter werken? Kijk dan eens kritisch naar de overlap binnen je organisatie. Hoeveel dubbel werk wordt er gedaan binnen je bedrijf? Hoe vaak krijgt jouw afdeling dezelfde vraag? Onbewust werken veel afdelingen aan soortgelijke vraagstukken en dat is dubbel werk. Kijk eens of je tools kunt inzetten om dit dubbele werk tegen te gaan. Zijn er bepaalde apps en communicatiesystemen waarin je kunt investeren?

 

Kijk vervolgens ook naar welke tools je kunt schrappen. Anno 2018 zijn we gewend om met tientallen applicaties naast elkaar te werken. Ben jij bewust van hoeveel van jouw systemen overlappen? En waar je misschien kunt minderen? Te veel tools kunnen je proces ook afremmen. Maak je assets inzichtelijk en durf een keuze te maken.

 

Kom je er niet uit?

 

Graficonnect helpt door de overlap binnen een organisatie te signaleren, het proces te optimaliseren en zo meer tijd en ruimte te creëren op een afdeling. Zo brengen we geregeld de doorlooptijd van (online) catalogi terug van drie maanden naar een dag. Of maken we assets wereldwijd beschikbaar via een geavanceerde beeldbank.