graficonnect-klantlogo-lekkerland

13 ACTIEFOLDERS IN 4 VARIANTEN PER JAAR. MET SLIMME TOOLS HOUDEN WE HET PROCES EENVOUDIG. 

Lekkerland, de specialist voor on-the-go consumptie, brengt al jaren regelmatig een product gebaseerde actiefolder uit. Samen optimaliseerden we het proces en richtten we slimme tools in. Het resultaat? Naast steengoede actiefolders, een aanzienlijke tijd– en dus kostenbesparing.

 

We combineerden voor Lekkerland een online opmaak-tool met een gestructureerde productdatabase en een overzichtelijke beeldbank (DAM: Digital Asset Management). Hieronder lees je meer over onze aanpak en zie je een voorbeeld van een Lekkerland-actiefolder.

ONTZORGEN

STERK GESTART, FRAAI AFGEROND

 

Een goed begin is het halve werk. Dus Jaap heeft de opstart en implementatie op zich genomen. In goed overleg met de betrokken teams van Lekkerland maakte hij een inventarisatie van wensen en eisen. Die vormde de basis van een plan van aanpak om tot een oplossing op maat te komen.

 

Graficonnect werkt onafhankelijk van specifieke software. We kennen de markt en de beschikbare tools en we zorgen voor de optimale combinatie om het doel te bereiken. Zo ook voor Lekkerland.

 

Nu het proces is ingericht, verzorgen Veerle en Jessica de opmaak. Elke actiefolder gaat door hun creatieve handen. Daarover lees je hieronder meer.

Graficonnect-Fase1-content-verzamelen

CREËREN

TELKENS EEN FRIS DESIGN

 

Het team van Lekkerland bepaalt welke producten er in welke folder komen. Zij maken snel en eenvoudig een indeling in Excel, die ze importeren in het platform. De folders worden geautomatiseerd samengesteld in templates en daar gaan Veerle en Jessica vervolgens creatief mee aan de slag.

 

Lekkerland concentreert zich op de inhoud en onze studio hoeft minder tijd te besteden aan correctierondes. De eerste versie van creatie gaat naar de marketingmedewerkers van Lekkerland en de tweede versie gaat naar de afdeling Category Management. Goedkeuren. Drukken. Verspreiden. Klaar!

SLIMMER WERKEN

SNEL ONLINE SAMENWERKEN

 

De beeldbank en productdatabase van Lekkerland bestaan uit zo’n 16.000 actieve artikelen. Door de koppeling tussen Excel, InDesign-templates, de beeldbank en de productdatabase verloopt het samenstellen van de folders snel en foutvrij.

 

De volledige proofing van de folders gebeurt in onze online proofing tool. Alle betrokkenen werken samen in hetzelfde bestand en kunnen op elkaars opmerkingen of vragen reageren. Wie het erg druk heeft, krijgt tijdig een reminder. Na goedkeuring verzorgen wij tevens de productie en verzending.

 

Voor zowel Lekkerland als voor ons is deze werkwijze enorm efficiënt. Dubbel werk is simpelweg geëlimineerd. Door het geoptimaliseerde proces hebben we de doorlooptijd van deze producties aanzienlijk teruggebracht.

KAN JOUW TERUGKERENDE PRODUCTIE OOK SLIMMER EN SNELLER?

 

Neem dan contact met ons op via het formulier hiernaast of bel naar 088 11 61 704. Jaap helpt je graag aan een enorme tijdwinst.