En toen was het alweer februari…

Herken je het gevoel dat januari voorbij gevlogen is? En dat je nog niet bent toegekomen aan je belangrijkste en/of leukste taken? En aan je plannen om vanaf het nieuwe jaar toch écht structureel aan de slag te gaan met je content? Lees dan snel verder!

 

Te veel werk of te weinig planning?
Net wanneer je aan je contentkalender wil beginnen, valt je collega binnen. Of je de meest recente versie van het een of ander kunt doorsturen. ‘En nu je toch bezig bent, zou je ook even…?’ Jij denkt: ‘Ach, ik kan het wel even snel tussendoor doen.’ En voor je het weet ben je weer een uur van je kostbare tijd armer.

 

En het werk stapelt zich op…
Natúúrlijk wil je graag je collega’s ondersteunen. Dat is part of the job. Maar je wil ook je tanden zetten in je plannen voor 2020 en het grotere inhoudelijke werk. Toch ben je vooral operationele werkzaamheden aan het uitvoeren. Er ontstaat een vicieuze cirkel: het werk blijft toenemen, net als de vragen en binnen no-time verzand je in alleen maar traffic werkzaamheden. Hoe creëer je meer tijd voor het maken van content en campagnes?

 

Creëer rust, tijd en efficiency

De oplossing zit in het creëren van rust, tijd en efficiëntie op de afdeling. Wanneer je op basis van een planning werkt, zal de continue stroom aan vragen afnemen en houd je meer tijd over voor langere termijn projecten.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk
In drukke tijden benut je je voorbereidingen. Investeer daarin. Begin met het plannen en creëren van je content.

Voordelen van werken met een contentkalender

  • Het helpt bij het verzamelen van ideeën en bedenken van content
  • Het geeft overzicht; je ziet wat er is bedacht en uitgevoerd wordt
  • Je ziet hoe de content is verdeeld over een jaar (en wanneer je dus nog content moet maken)
  • Hij helpt je consistent online aanwezig te zijn en niet ad hoc te werk te gaan
  • Je bent voorbereid op belangrijke evenementen

Last but definitely not least:

  • Een contentkalender verhoogt de kwaliteit van je content!

 

Archiveer je content goed

Zorg voor een goed georganiseerde centrale plek binnen jullie systeem, waar alle betrokkenen rechtstreeks bij kunnen. Vragen worden overbodig als iedereen kan vinden wat hij of zij zoekt. Minstens net zo belangrijk: goed gearchiveerde content kun je hergebruiken. Dat is je basis. Wie dit goed doet, bespaart in the end veel tijd.

 

Zin om aan de slag te gaan?

Download onze contentkalender, dan heb je alvast een goede basis voor je plan.

 

Kun je nog wat hulp gebruiken? Kies voor gemak

Laat ons je ontzorgen door content te maken. We ontwikkelen samen een goede basis met interessante inhoud. Alle berichten maken we op in jouw huisstijl in meerdere formaten, zodat je ze alleen maar hoeft te plaatsen op de door jou gekozen momenten (of wij doen het voor je).

 

Deze basis kun je ad hoc aanvullen met actualiteiten voor regelmatige online presence. Wil je die ook in huisstijl plaatsen? Dan creëren we een template of koppelen we je aan een van onze studiomedewerkers voor supersnelle ondersteuning. Kom je binnenkort vrijblijvend eens kennismaken?

ONZE NIEUWSBRIEF BIEDT VERRASSENDE OPLOSSINGEN EN KNOWHOW WAAR JE DIRECT WAT MEE KUNT!