Drie tips: zo bewaak jij je huisstijl

Eerst even die open deur: voor de identiteit en uitstraling van je merk is een goede huisstijl essentieel. Jij weet het, wij weten het, iedere marcom-professional weet het. Toch kan het consequent doorvoeren van je huisstijl soms heftig haperen. Tijd dus voor drie snelle tips.

 

Stel je huisstijl (echt) vast

Is er een duidelijke huisstijl gedefinieerd? Of zit al die info stiekem vooral in jouw hoofd of verstopt in meerdere, lastig te vinden mappen? Zorg voor een goede basis: stel duidelijke, begrijpelijke huisstijlrichtlijnen vast in een overzichtelijk handboek.

 

Maak je huisstijl makkelijk beschikbaar

Wat jij onduidelijk laat, vult een ander op eigen manier in. Investeer tijd in de richtlijnen van alle huisstijldragers en zorg dat deze richtlijnen makkelijk toegankelijk zijn: zowel on- als offline.

 

Beheer je huisstijl centraal

Maak alle info en middelen eenvoudig beschikbaar voor je collega’s. Bijvoorbeeld met een beeldbank of brandstore of een combinatie hiervan. Help je collega’s met vrijwel kant-en-klare middelen of templates die ze zelf makkelijk af kunnen maken en bestellen.

 

Nou vooruit, nog een bonus-tip. Kun je hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste tools voor jouw organisatie? Wij helpen je graag. Bel ons maar even.

 

Auteur: Brigit Hulsman

Graficonnect-whitepaper-centrale-beeldbank

Wil je weten of een centrale beeldbank iets voor jou is?
Download dan onze gratis whitepaper.

5 SIGNALEN DIE AANGEVEN DAT JOUW ORGANISATIE TOE IS AAN EEN CENTRALE BEELDBANK


    Ontvang maximaal 1 keer per maand onze blogs. ¹

    ¹ We houden van kennis delen. Schrijf je in voor onze blogs en af ten toe ontvang je een kort artikel: persoonlijk, no-nonsense en waardevol voor jou. We inspireren je met het denken in oplossingen en geven je handvatten om meer uit je salesteam of dealernetwerk te halen. Zo dragen wij hopelijk bij aan de doelen die jij dit jaar voor jezelf of voor de organisatie hebt gesteld.

     

    Wij gaan zorgvuldig om met de persoonlijke gegevens die je aan ons verstrekt. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan onze privacyverklaring