Een frisse (her)start!

Na bijna 3 maanden thuis te hebben gewerkt is het voor Graficonnect tijd om het kantoor weer op te starten. Op gepaste afstand natuurlijk, maar dat mag de pret niet drukken 🙂

Het is fijn dat alles weer langzaamaan op gang komt en het leven zijn regelmaat en structuur weer terug krijgt. De eerste bevindingen bevallen prima… al is het soms best moeilijk om de juiste afstand te blijven bewaren. Met z’n allen krijgen we het wel voor elkaar. Hoe doen wij dat? Lees snel verder en wellicht zitten er voor jou ook nog tips bij?

inspiratie de blog- en nieuwsberichten

1. Maak roosters
Maak een schema zodat iedereen weet wie er wanneer en waar is. Gebruik bijvoorbeeld een gezamenlijke agenda of zorg voor een visueel schema. Zo is iedereen vooraf geïnformeerd en weten collega’s van elkaar wie ze kunnen aantreffen in het pand. Enne, dat is ook nog gezellig!

2. Let op hygiëne
Richt het kantoor zo hygiënisch mogelijk in. Spreek met je collega’s af dat zij hun eigen werkplekken schoon en opgeruimd houden. Leeg de prullenbakken iedere dag, maak deurklinken regelmatig schoon en blijf je handen vaak wassen. Leg bijvoorbeeld op meerdere plekken schoonmaak spullen klaar, zo kan iedereen er gemakkelijk bij en wordt op een vriendelijke manier herinnert de boel netjes te houden.

Zorg dat het kantoor voldoende bevoorraad is met tissue boxes, zeep en desinfectie flesjes. Wist je dat je deze items ook makkelijk kunt personaliseren met jouw eigen logo of naam? We helpen je graag met de productie hiervan!

3. Kantoor herinrichting
Het is natuurlijk hartstikke leuk dat je je collega’s weer tegenkomt op kantoor. Maar ondanks dat het gezellig is, is het wel belangrijk om de maatregelen van de overheid in acht te nemen. Zorg er dus voor dat iedereen minstens 1,5 meter uit elkaar zit. Schuif de bureaus uit elkaar, plaats plexiglas scheidingswanden en maak gebruik van visuele herinneringen. Je hoeft echt geen afschrikkende rode kruizen en waarschuwingen te plaatsen, er zijn ook vriendelijkere of grappige oplossingen beschikbaar. Hierdoor is de afstand voor iedereen inzichtelijk. Jaap informeert je graag over de mogelijkheden. Met onze geselecteerde partners zorgen wij dat jij jouw werkplekken Corona-proof kunt inrichten.

 

4. Lunch
De lunch is een van de gezelligste momenten van de dag. Iedereen begrijpt dat het er de komende tijd toch een beetje anders uit zal zien. Hanteer verschillende tijden en maak ook hiervoor schema’s. En de gezamenlijke boodschappen? Die raden we i.v.m. de hygiëne voorlopig af. Verzorg zoveel mogelijk je eigen lunch. Zo kan iedereen toch met elkaar eten. Is het mooi weer? Neem dan met z’n allen de boterhammen mee naar buiten en geniet van het zonnetje!

5. Flexibele werktijden
Vermijd drukte op de weg en het openbaar vervoer en hanteer flexibele werktijden. Ga met je collega’s in gesprek en stem af dat er bijvoorbeeld altijd iemand aanwezig is om de telefoon aan te nemen. Maak vervolgens inzichtelijk wie dat wanneer gaat doen. Door verspreid aan de slag te gaan zorg je dat het kantoor niet overvol is. Bij Graficonnect is er altijd iemand op het kantoor en in de studio aanwezig. Zo kunnen we overleggen en met elkaar meekijken. De rest van het team spreken we vervolgens via Teams, FaceTime, What’s app, Zoom …

 

6. Communiceer en overleg
Deze situatie is voor iedereen wennen. Dat kan soms lastig zijn. Zorg er daarom voor dat iedereen de ruimte krijgt om te wennen en om aan te geven waar hij/zij zich comfortabel bij voelt. Geef elkaar ademruimte en je zult zien dat het werken binnen de 1,5 meter economie prima gaat! Wil je graag wat communicatietips? Vraag Brigit om raad!

 

7. Maak het leuk met en voor elkaar!
Ja, er zijn allerlei adviezen en regels waar je als bedrijf wat mee moet. Maar houd het luchtig en maak vooral ook plezier! Ga samen de uitdaging aan en blijf elkaar enthousiasmeren met nieuwe ideeën en initiatieven. Samen sta je sterk.

 

Wil hulp bij het bedenken, ontwerpen of bestellen? Bel ons voor de mogelijkheden!

Ondek meer over Graficonnect

Laat je inspireren door onze klanten...

Laat je inspireren door onze klanten...

Een goed idee en hulp nodig...

Een goed idee en hulp nodig...

ONZE NIEUWSBRIEF BIEDT VERRASSENDE OPLOSSINGEN EN KNOWHOW WAAR JE DIRECT WAT MEE KUNT!