Een gevalletje beroepsdeformatie op Lanzarote

Een gevalletje beroepsdeformatie op Lanzarote

Processen optimaliseren op MarCom-afdelingen; daar zijn we bij Graficonnect goed in. En we delen onze kennis graag, ook als we vakantie hebben. Onze projectmanager Brigit Hulsman vertelt wat zij in juli meemaakte op Lanzarote. En wat dat te maken heeft met het werken op een MarCom-afdeling.

 

Brigit: ‘Wat was het heerlijk in Playa Blanca op Lanzarote; een afwisselend eiland met rustige strandjes, vulkanische grotten en gezellige dorpjes. Ik kon mijn werk echt even loslaten. En wat was het schoon! Niet alleen op het eiland, maar ook op ons vakantiepark. Maar dat ging niet vanzelf. Vanuit mijn ligstoel zag ik de schoonmakers elke dag in de hitte zwoegen met hun zware karretjes vol schoonmaakmiddelen. De sfeervol geplaveide paadjes tussen de huisjes werkten ook al niet mee. Met klotsende oksels arriveerden de schoonmakers dagelijks bij de huisjes. En dan moest het schoonmaken nog beginnen! Ze verloren meer energie met het verplaatsen van hun materialen dan met de taak zelf.’

 

Een ingeving op dag 3

 

‘Tijdens het hardlopen langs de kust op dag 3 kreeg ik een ingeving! Ik liep naar de receptie en trof de manager. Ik tipte hem om elk huisje te voorzien van een plekje met schoonmaakmiddelen. Een geschikte ruimte daarvoor had ik al gespot. Hij reageerde aanvankelijk gereserveerd. Waarom vertelde ik hem dit, het huisje was toch schoon? De karren waren volgens hem al sterk verbeterd met extra wielen. En schoonmaakmiddelen bij elk huisje … dat zou vast en zeker kostbaar zijn. Aan het einde van onze vakantie kwam hij erop terug. Hij had het idee gedeeld met de schoonmakers en de conclusie was: een top-idee. De kosten vielen mee en er zou meer tijd en energie over zijn voor andere taken. Ik realiseerde me later pas waarom ik zo getriggerd was door de zwoegende schoonmakers. Het deed me denken aan wat ik ook bij veel MarCom-teams zie. Mensen doen dingen zoals ze altijd doen, terwijl een frisse blik een nieuwe oplossing kan bieden die tijd bespaart en waarmee collega’s energie overhouden voor uitdagendere taken.’

 

Wedden dat Brigit ook voor jouw afdeling frisse ideeën heeft?

 

Ze drinkt graag vrijblijvend een kop koffie met jou. Bel 088 11 61 710 of mail haar gerust. Meer weten over wat Graficonnect bijvoorbeeld voor andere MarCom-afdelingen doet? Lees onze artikelen over sneller je content corrigeren en goedkeuren, de voordelen van een centrale beeldbank en efficiënter werken.