Haal het beste uit je teamleden én bespaar zelf veel tijd

Druk, druk, druk … Dat typeert de MarCom-professionals die wij dagelijks spreken. Natuurlijk, er zijn allerlei tips en tricks op het gebied van timemanagement. Laatst hoorden wij een leuke variant, speciaal voor managers en teamleiders, die we hier graag ter inspiratie delen.

Dorien, MarCom-manager van een team met 14 medewerkers, gaf aan dat zij als manager vaak erg lange dagen maakt. “Elke avond en elk weekend zit ik nog heel wat uurtjes te werken.” Toen ze daarvan een goede analyse maakte, ontdekte ze dat dit niet alleen aan haar takenpakket lag, maar ook aan haar werkwijze. “Ik signaleerde dat ik dagelijks mails ontving met vragen en problemen van mijn medewerkers waarin zij mijn advies vroegen. Die mails afhandelen kostte mij enorm veel tijd. Ik moest steeds ad hoc in allerlei problemen duiken, me een beeld vormen en dan een oplossing bedenken.”

 

Dat moest anders

Dorien was eigenlijk elke dag uren bezig om problemen van haar medewerkers op te lossen. “Ik kwam daardoor niet genoeg aan mijn eigen werk toe en bovendien leerden mijn medewerkers er zo niet veel van. Dat moest anders. Op 2 januari 2018 introduceerde ik een nieuwe werkwijze waarover ik een tijdje geleden had gelezen. Ik sprak af dat ik alleen nog mails over problemen wilde ontvangen met daarbij een voorstel voor de beste oplossing. Dat was wel even wennen voor mijn team.”

 

Hoe gaat het nu?

“We zijn nu ruim een half jaar verder. Het is mooi om te zien hoe dit werkt. Mijn medewerkers komen soms met oplossingen waar ik zelf niet aan heb gedacht en ze leren steeds beter zelf keuzes te maken. Ik maak nog regelmatig lange dagen, maar deze werkwijze bespaart mij elke dag veel tijd. En het is goed voor hun motivatie; een eigen oplossing uitvoeren is zoveel leuker dan die van een ander. “

 

Een kwestie van doen

Timemanagement is vooral een kwestie van doen. In deze eerdere blog kun je ook andere tips lezen, bijvoorbeeld over het gebruik van platformen en tools waarmee je snel efficiënter werkt en overzicht creëert op je werkplek. Veel MarCom-professionals maken er al gebruik van. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op. Mail of bel met Michiel Entrop, michiel@graficonnect.com of 088 11 61 702.

 

Meld je aan

Graficonnect deelt 1 x per 2 weken verrassende tips en oplossingen voor MarCom-professionals. Wil jij de nieuwsbrief voortaan ontvangen in je mailbox? Meld je dan hier aan.