Categorie
Klanten

Omron is een technologieleverancier in industriële automatisering, gezondheidszorg, inspectiesystemen en elektronische componenten. Het bedrijf heeft ruim 28.000 mensen in dienst en is werkzaam in zo’n 120 landen. Enige tijd geleden is Omron op een zo groot mogelijke schaal papierloos gegaan. Wij hebben samen met het marcom-team de omschakeling naar een digitale wereld gemaakt.

Maatwerk: Omron-portal

Omron beschikt over een enorme hoeveelheid brochures en productfolders die in allerlei talen gebruikt worden. Daarom hebben we een maatwerk systeem voor hen ontwikkeld. De on demand Omron portal is een applicatie gericht op het centraal beheren van documenten, het aanvragen van vertalingen en het bestellen van drukwerk.

Medewerkers uit alle landen kunnen in dit systeem eenvoudig en gekanaliseerd een vertaling aanvragen. Via een zoekfunctie selecteer je het betreffende document, zie je of er al een vertaling in jouw taal beschikbaar is en vraag je een vertaling met één klik aan als dat niet zo is. Het Engelse masterdocument wordt dan als InDesign-pakket naar het vertaalbureau verzonden en het document komt na vertaling – klaar voor online en offline gebruik – in het systeem te staan. De salesafdeling van Omron gebruikt Showpad als presentatieplatform, wij zorgden dan ook voor een live koppeling tussen de systemen. In de toekomst kan dit mooie stukje maatwerk natuurlijk uitgebreid worden voor andere uitingen en bestandsformaten.

Brandstore en on demand producties

Omron heeft al een paar jaar een brandstore in gebruik. Daarin staan templates voor bijvoorbeeld visitekaartjes die vanuit alle landen direct aangevraagd kunnen worden. We hebben een database aan de brandstore gekoppeld, zodat alle ‘vaste’ informatie automatisch geladen wordt. Medewerkers vullen de variabelen in, beoordelen een preview, kiezen een aantal en versturen de bestelling rechtstreeks naar de drukker. Doordat het proces van begin tot eind geautomatiseerd is, is er nauwelijks sprake van handmatig werk. Daardoor kunnen we bijzonder voordelig leveren, wat bepaald geen kwaad kan met 40 tot 50 bestellingen per maand.

Klanten waar we mee samenwerken:

Kopje koffie komen doen?

Heb je een vraag, opmerking of gewoon zin in een koffietje (inclusief inspirerend gesprek)? Neem contact op en we zitten snel om tafel. ☕

Jaap Bakx

Directie, bedrijfsmanagement en sales

+31 (0)88 11 61 704
jaap@graficonnect.com
Let's connect