Obstakels op MarCom-afdelingen

Bij Graficonnect zijn wij vaak in gesprek met MarCom-professionals uit allerlei branches, van hightech innovators en food retailers tot zorgorganisaties. Welke obstakels zien wij het meest in de praktijk? We zetten de belangrijkste voor jou op een rij en geven je ideeën om ze te voorkomen.

 

Marketingteam niet volledig

Marketing draait voor een groot deel om nieuwe technologie. Hiermee communiceer je op nieuwe manieren met klanten. Ook zijn er steeds meer mogelijkheden om klantreizen met data te personaliseren. Dit zou gevolgen moeten hebben voor de samenstelling van marketingteams, maar dat zien we niet altijd. Regel dat je marketingteam bestaat uit collega’s die de verbinding kunnen leggen tussen data, techniek, producten en klanten.

 

Organisatie marketing, campagnes en content

Marketeers moeten met steeds meer stakeholders afstemmen. Ieder kanaal heeft zijn eigen systemen en verantwoordelijke medewerkers. Wil je consistent communiceren over alle kanalen? Dan heb je een goed marketingproces nodig. Veel bedrijven ondersteunen marketeers daar niet goed in. Zij hebben geen campagneplanning en marketingtools zoals een centrale beeldbank of tools voor het corrigeren en goedkeuren van content. Marketeers zijn onnodig veel tijd kwijt met afstemming, het beheren van documenten en het beantwoorden van vragen. Zonde!

 

Tooling niet optimaal gebruikt

Bedrijven kunnen bij ons terecht voor tools om efficiënter te werken op MarCom-afdelingen. Maar na de aanschaf van de tools maken ze vaak te weinig tijd vrij voor de implementatie. Het gevolg: de tools worden gedeeltelijk benut. Daarom bieden wij ondersteuning op locatie om te zorgen voor een vliegende start. Een van onze collega’s kan een of meer dagen meelopen, de tools op maat inrichten en tips geven.

 

Gebrekkige personalisatie

Persoonlijke content zorgt voor meer rendement. Voor een grote klant versturen we direct mail in vele varianten. En dat levert direct resultaat op. Deze klant heeft goed nagedacht over de manier waarop zijn database ingezet kan worden. Hij gebruikt de combinatie van data en content om klantcontact te personaliseren. In de praktijk zien we dat nog niet altijd terug. Vaak zorgen bedrijven wel voor een aantal varianten, maar benutten zij de mogelijkheden van hun database onvoldoende.

 

Welke obstakels zie jij?

Laat het ons weten! Wij denken elke dag na over hoe we jouw MarCom-werkzaamheden kunnen vergemakkelijken. Mail of bel vrijblijvend met Michiel Entrop, michiel@graficonnect.com of 088 11 61 702.

 

Meld je aan

Graficonnect deelt 1 x per 2 weken verrassende tips en oplossingen voor MarCom-professionals. Wil jij de nieuwsbrief voortaan ontvangen in je mailbox? Meld je dan hier aan.