ONLINE BESTANDEN PROOFEN EN GOEDKEUREN MET GRAFICONNECT

taalschakelaar-nl

Binnen enkele minuten up-and-running!

Met de Online Proofing van Graficonnect kun je snel, gemakkelijk en overal ter wereld een proef inzien, corrigeren en goedkeuren. Ook kun je middels onze tool in teams samenwerken en live feedback geven. Je proef zal zo niet meer van bureau naar bureau verplaatsen, maar overzichtelijk op één centrale plek terug te vinden zijn!

Liever de tool in actie zien?

 

Bekijk hier onze korte filmpjes, om binnen een minuutje meer over een onderwerp te weten te komen. 

Feedback geven en een ‘decision’ maken

 

De core-functionaliteit van Online Proofing is natuurlijk feedback verzamelen. Deze eerste video laat binnen een minuutje de basis zien. Hierna weet je al genoeg om een proef efficiënt te reviewen.

0:34 min

Werken met meerdere versies

 

Een sterk punt van onze Online Proofing tool is de mogelijkheid om een oudere versie naast de huidige te houden. Zo zie je gemakkelijk wat er aangepast is. In deze video wordt er ter illustratie tussen versies gewisseld en wordt er een oudere versie bijgehaald.

0:56 min

De voortgang in de gaten houden

 

Onder de Proof Detail tab vind je verder alle informatie over de voortgang van het project. Elke reviewer heeft daarnaast een cirkel rond zijn of haar initialen staan. Deze cirkels worden steeds groener naarmate de reviewer verder in het reviewproces is.

0:29 min

Meer diepgang

Workflow in de gaten houden

In de blauwe balk, links van de proef, vind je de Proof Details. Hier is het mogelijk om de workflow per persoon in de gaten te houden. De kwartjes rondom de avatar veranderen namelijk van kleur naarmate zij verder in het proces zijn.

1ste kwart – De uitnodigingsmail is succesvol aangekomen.
2de kwart – De proef is geopend en ingezien.
3de kwart – Er is commentaar/feedback achtergelaten.
4de kwart – Deze gebruiker heeft een beslissing ingestuurd. (Approved of Changes Required)

Bestanden terugzetten naar de studio

Zodra je feedback toegevoegd is aan het bestand kan deze teruggezet worden naar de studio. Bovenin het scherm vind je de knop ‘Submit decision’. Als je deze aanklikt krijg je een 3-tal keuzes te zien.

 

Approved. Hiermee geef je aan dat het bestand akkoord is, zonder enige aanpassingen.

Changes required. Het bestand is nog niet akkoord en de feedback kan verwerkt worden.

Decision Pending. Zolang je nog geen keuze maakt, is de knop ‘pending’ geselecteerd.

 

Zodra je een van deze keuzes maakt, wordt de studio ingelicht.

Kies het juiste gereedschap

1. Het tekstgereedschap. Hiermee kunt u tekst selecteren, ook komen er extra tekstopties beschikbaar zodra u deze selecteert (zie 6 t/m 10 hieronder)

2. Vrije hand. Hiermee kunt u elke gewenste vorm tekenen. Makkelijk bij ingewikkelde feedback.

3. De lijn. Om iets door te strepen of kruizen te zetten.

4. De pijl. De beste keuze om beweging aan te duiden. Bijvoorbeeld als iets naar een andere plek op de pagina gezet moet worden.

5. De cirkel. Dit gereedschap wordt vaak gebruikt om een gebied aan te duiden.

6. De rechthoek. Dit gereedschap wordt vaak gebruikt om een gebied aan te duiden.

 

Tip: Het is mogelijk om meerdere vormen neer te zetten voor 1 stuk feedback. Bijvoorbeeld als een opmerking voor meerdere afbeeldingen op een pagina geld.

Werken met de text-tools

7. Tekst selectie. De standaard keuze om tekst te selecteren.

8. Vervang tekst. Als er vervangende tekst moet komen in plaats van de selectie. De tool zet ook automatisch de tekst in het commentaar.

9. Verwijder tekst. Als de geselecteerde tekst verwijderd moet worden. De tool zet ook automatisch de tekst in het commentaar.

10. Tekst toevoegen. Als er extra tekst na de selectie moet komen. De tool zet ook automatisch de tekst in het commentaar.

11. Kopieer tekst. Hiermee kopieert u de geselecteerde tekst naar uw klembord, die daarna met CTRL + V geplakt kan worden.

 

Wilt u niet dat de tekst automatisch in het commentaar komt te staan, dan kunt u het vinkje “Insert tags as I highlight” uitzetten.

Precieze maten opnemen

Onderin het scherm vind je diverse tools, waaronder de meet-tool. Hiermee krijg je snel beeld van de echte maten. Klik een beginpunt aan en sleep naar het eindpunt om te meten.

Project details

Hier krijg je meer informatie over het project. Onder andere over wie er betrokken zijn, wat de status van de proef is en op welke versie dat de proef zit.

Download PDF

Download het originele PDF-bestand.

Notificaties

Als u vindt dat u te veel, of juist te weinig, op de hoogte gehouden wordt kun u met deze knop uw mail voorkeuren aanpassen.

Versies vergelijken

Hiermee kunt u versies naast elkaar vergelijken. Zo kunt u gemakkelijk terugzien wat het commentaar was, of wat er veranderd is.

Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!