Samen een functioneel ontwerp maken levert op

Heb jij een nieuwe website nodig en wil je een strakke planning maken, deadlines halen en binnen het budget blijven? Zorg dan voor een goed functioneel ontwerp en maak dat samen met je websitebouwer. Hoe doe je dat en wat levert het op?

 

Bij Graficonnect krijgen we regelmatig verzoeken van MarCom-professionals voor de bouw van websites, landingspagina’s en online brandstores. Vaak ontvangen we deze vragen pas nadat het bedrijf zelf heeft nagedacht over het functioneel ontwerp. Hiermee bedoelen we de ‘bouwtekening’ van de site met informatie over doelgroepen, doelen, structuur en functionaliteiten.

 

Meedenken aan de voorkant

PACER – een dienstverlenende kennisorganisatie uit Utrecht die actief is in de infrastructuur, industrie en energie – vroeg ons om juist aan de voorkant mee te denken over hun website en een functioneel en een visueel ontwerp te maken. Het ging vlot; na twee brainstormsessies lag er een functioneel ontwerp. Het visuele ontwerp was daarna snel klaar. En inmiddels zaten we bij Graficonnect zo goed in de materie dat we de klus dolgraag zelf wilden afmaken. We vroegen of we ook de bouw van de site konden verzorgen en dat mocht.

 

Resultaat

Vincent van der Meijden, directeur van PACER: ‘In het begin hebben we ons volledig gericht op het functioneel ontwerp. Een goede keuze want hierdoor konden we de kwaliteit en de snelheid van de vervolgstappen (het visuele ontwerp en de sitebouw) verhogen. Door een externe partij te betrekken bij het functioneel ontwerp kom je op ideeën en oplossingen waar je zelf niet aan denkt.’

 

Brigit Hulsman, projectmanager van Graficonnect: ‘We zien vaak dat klanten ‘te snel’ willen. PACER nam de tijd om goed over het fundament van de site na te denken. Alle betrokkenen waaronder de projectmanager, programmeur en designer kenden de richtlijnen voordat ze aan de slag gingen. Zo voorkom je miscommunicatie. We konden daardoor gemakkelijk een strakke planning maken, deadlines halen en binnen het budget blijven.’

 

Benieuwd? 

PACER schreef zelf een leuk artikel over het proces; bekeken en vergeleken vanuit de systems engineering werkwijze. Lees dit artikel of bekijk de nieuwe website.

 

Wil je meer informatie over wat Graficonnect kan bieden voor jouw website? Brigit Hulsman neemt graag contact met je op. Laat hier je telefoonnummer of e-mail achter en ze belt je snel.

 

Mis geen gratis tips! Meld je snel aan  
Graficonnect deelt regelmatig verrassende tips en oplossingen voor MarCom-professionals. Wil jij de nieuwsbrief voortaan ontvangen in je mailbox? Meld je aan.