Twee minuten volledige aandacht met Virtual Reality

Stelt u zich voor dat u twee minuten de volledige aandacht van uw doelgroep krijgt. Echt volledig. Geen afleidingen. Niet van telefoontjes, appjes of mailtjes. Niet van rapporten of ‘spoedjes’. Zelfs niet van de wereld om u heen.

 

Graficonnect laat u kennismaken met deze nieuwe realiteit: Virtual Reality!
Sinds kort is er een nieuwe realiteit bij Graficonnect; een Virtual Reality Experience. We laten u graag nader kennismaken met deze wereld en de mogelijkheden ervan. Onze Virtual Reality (VR) oplossingen zijn modulair, betaalbaar en gemakkelijk in te zetten.

 

VR betekent letterlijk: een virtuele realiteit, een vorm van technologie die een wereld kan creëren waarin mensen dingen kunnen ontdekken en vaak ook een interactie mee kunnen aangaan.

 

Graficonnect levert ondersteuning aan MarCom professionals van middelgrote en grote organisaties. Communicatiemiddelen als brochures, banners en leaflets worden nog steeds gebruikt wanneer bedrijven deelnemen aan een beurs. Maar om op te vallen en onderscheidend te zijn, is tegenwoordig meer nodig. Op een beursstand wilt u niet alleen zo veel mogelijk bezoekers informeren, maar ze ook een totaalbeleving bieden van uw bedrijf of productenrange. Zo kwamen wij op het idee om signing (content) en Virtual Reality samen te brengen. Door de nieuwe technieken én mogelijkheden van tegenwoordig, kunt u een ‘nieuwe realiteit’ laten zien voordat deze is gekocht of gebouwd.

 

Dit was voor veel bedrijven nog niet haalbaar, omdat de ontwikkeling van een virtuele omgeving kostbaar bleek. Wij gingen op zoek naar een modulair concept en hebben een virtuele wereld gecreëerd die configureerbaar is naar de wensen van uw organisatie. Ook integreren we hierin bestaande communicatiemiddelen, zoals animaties en filmpjes. Zo benut u uw budget optimaal.

 

Er zijn twee belevingen:

  • De Virtual-Ride;
    hierbij wordt u ‘rondgereden’ binnen een virtuele omgeving zonder zelf te bewegen.
  • De Virtual-Walk;
    hierbij loopt u daadwerkelijk rond en hebt u interactie met producten of diensten.

 

De kijker wordt helemaal ondergedompeld in de beleving van uw merk. Twee minuten totale aandacht. Met onze Virtual Reality oplossingen neemt u uw doelgroep mee in het verhaal van uw merk, dienst of product. Een reis in een omgeving die u naar uw hand kunt zetten.

 

U vraagt zich natuurlijk af hoe dit dan gaat? Wij voorzien u van een VR-bril en VR-handen. Met behulp van de bril, voorzien van koptelefoon, neemt u alles in 360 graden waar en hoort u geluiden. U kunt helemaal om uzelf heen kijken waarbij u ook beelden boven én onder u waarneemt. De VR-handen zijn een soort joysticks waarmee u dingen kunt oppakken, verplaatsen en aanwijzen.

 

Graficonnect is van mening dat de VR-techniek veel mogelijkheden biedt aan bedrijven. Het is niet alleen interessant voor beurzen, maar ook voor een nog te bouwen winkel en bijvoorbeeld trainingsdoeleinden. U kunt cursussen aanbieden op deze virtuele manier en instructies of servicemomenten voor machines krijgen zo meer waarde.

 

Vooralsnog willen wij het beschikbaar stellen aan bedrijven die een bijzondere meerwaarde willen creëren op beurzen. We denken graag mee in een totaalconcept. En kunnen ook de hardware (computers, brillen en controllers) en VR-beurscomponenten zoals een filmbooth of Experience Room als complete oplossing met bijbehorende signing leveren.

 

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Virtual Reality Experience? Neem contact met ons op en ervaar het zelf! Michiel Entrop, michiel@graficonnect.com of 088 11 61 700.