Graficonnect nieuws - Verbeter Marcom - marketing

Verbeter MarCom, verbeter omzet

Graficonnect heeft een duidelijke propositie: wij helpen organisaties en bedrijven om grip te krijgen op marketing en communicatie (MarCom). Marketingcommunicatie bepaalt in grote mate het succes van een organisatie. Het blijkt voor veel organisaties moeilijk om de regie hierop te houden. Het werkveld is, met steeds weer nieuwe communicatiemiddelen en nieuwe productietechnieken, onvoorspelbaar.

 

Campagnes worden steeds complexer; meer middelen, interactiviteit en cross-media. De boodschap moet altijd kloppen, aansluiten en elkaar versterken. Trouw aan de huisstijl, op hoge kwaliteit en met korte doorlooptijden. Om het tempo hoog te houden maakt een MarCom-afdeling inhoudelijke content graag zelf. Meer specialistisch werk wordt steeds vaker uitbesteed. Met deelprocessen, planningen en specificaties kost dat veel, vaak kostbare, tijd. Het blijkt moeilijk om de regie hierop te houden.

 

Naast deze ontwikkelingen ontstaan er steeds weer nieuwe communicatiemiddelen en productietechnieken. MarCom-medewerkers hebben het gevoel achter de feiten aan te lopen en tijd te verspillen aan de talloze vragen, controles en het bijsturen van basale processen. Dat leidt af van hun primaire taken en talent in hun eigen organisatie. Zonde! Laat iedereen doen waar hij goed in is.
Succesvolle bedrijven bouwen hun MarCom-afdeling op inhoudelijk en visionair talent. Generalisten die begrijpen wat het merk nodig heeft en richting kunnen geven aan het beleid. Die mensen worden ondersteund door partners zoals Graficonnect met een intensieve samenwerking. Graficonnect houdt de technische ontwikkelingen bij, vangt de risico’s op en neemt alle organisatorische rompslomp uit handen. Terwijl een MarCom-afdeling de campagne en het merk bouwt, onderhouden wij de technische kant. We ondersteunen van drukwerk tot (online) opmaak en van inkoop tot webshops. Processen worden geautomatiseerd en medewerkers kunnen makkelijk meekijken en bijsturen. Zo wordt het traject overzichtelijker en kan men met de uitgespaarde kosten, nieuwe communicatietrajecten opzetten.

 

Met de ondersteuning van Graficonnect kunt u uw sales stimuleren, werkdruk verminderen en kosten reduceren.

 

Graficonnect. We help MarCom Professionals to improve their performance.