Graficonnect-creeer-rust

Zo creëer je rust op de afdeling

Net wanneer je de laatste hand aan de campagne wil leggen, valt de productmanager binnen. Of je de meest recente van het beeldmateriaal wil doorsturen. ‘En nu je toch bezig bent, zou je ook even…?’ Jij denkt: ‘Ach, ik kan het wel even snel tussendoor doen.’ En voor je het weet ben je weer een uur van je kostbare tijd armer.

 

Veel MarCom-professionals zullen zich in deze situatie herkennen. Natúúrlijk wil je graag je collega’s ondersteunen. Dat is part of the job. Maar je wil ook je tanden zetten in het grotere inhoudelijke werk. Toch ben je vooral operationele werkzaamheden aan het uitvoeren. Er ontstaat een vicieuze cirkel: het productiewerk blijft toenemen, net als de vragen en binnen no-time verzand je in alleen maar traffic werkzaamheden. Hoe voorkom je dat je een spervuur van onsamenhangende klusjes op je af krijgt en hoe creëer je meer tijd voor het maken van content en campagnes?

 

De oplossing zit in het creëren van rust, tijd en efficiëntie op de afdeling. Wanneer je efficiënt werkt, zal de continue stroom aan vragen afnemen en houd je meer tijd over voor langere termijn projecten. Ook kan de afdeling hierdoor processen beter overzien en creatiever én innovatiever worden.

 

Investeer daarom in een goed georganiseerde centrale plek binnen jullie systeem, waar alle werknemers rechtstreeks bij kunnen. Vragen worden overbodig als iedereen kan vinden wat hij zoekt. Minstens net zo belangrijk: zorg ervoor dat je content goed gearchiveerd is, zodat je het kunt hergebruiken. Dat is je basis. Wie dit goed doet, bespaart in the end veel tijd.

 

We gaan weer terug naar de eerste situatie. Eigenlijk zou jij als MarCom-professional willen dat de productmanager binnen komt lopen met de vraag: ‘Hoe vind jij dat wij onze organisatie beter kunnen positioneren?’ Jij ziet veel liever dat hij een communicatievraag stelt, zodat je daar met je team aan kunt werken. Want dan kun jij in je vak excelleren.

 

Laat die vraag je doel zijn en beperk ruis (lees: onsamenhangende klusjes) tot een minimum. Hoe? Probeer je collega’s helder uit te leggen waar jouw expertises en die van je team liggen. Door dit regelmatig te benadrukken zal op den duur een gedragsverandering ontstaan: je collega’s zullen begrijpen dat jij en je team niet altijd het aanspreekpunt voor kleine brandjes zijn.